Adema+gaat+met+EU+praten+over+eco%2Dregeling
Nieuws

Adema gaat met EU praten over eco-regeling

Boeren krijgen minder subsidie voor de eco-regeling dan hen eerst beloofd was. Hoewel het bedrag voor de eco-regeling door Nederland zelf op deze hoogte is vastgesteld, gaat minister Adema toch praten met de EU voor extra geld.

De eco-regeling is onderdeel van het nieuwe gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) voor de periode 2023 tot 2027. Daarin is een specifiek bedrag vastgesteld voor de subsidie, op basis van het verwachte aantal deelnemers voor de regeling.

Omdat de daadwerkelijke vraag aanzienlijk hoger ligt dan verwacht, schiet het oorspronkelijk geplande budget tekort. Het totaalbudget dat Nederland krijgt uit het GLB is ongeveer 4,5 miljard euro.

Volgens Ingelise de Boer, woordvoerder, woordvoerder namens de Europese Commissie in Nederland, gaan er gesprekken plaatsvinden tussen LNV-minister Adema en de Brussel: “De Commissie staat in nauw contact met de Nederlandse autoriteiten om hen te helpen bij het gebruik van alle flexibiliteit die de EU-wetgeving biedt om voor dit jaar een gepaste oplossing te vinden.”

De Commissie werkt ook samen met de Nederlandse autoriteiten om na te gaan hoe het strategisch plan voor het GLB voor 2024 en de jaren daarna kan worden aangepast om de problemen van het eerste uitvoeringsjaar te vermijden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer