Succesvolle+open+dag+Kalverhouderij+Prinsenhoeve
Nieuws

Succesvolle open dag Kalverhouderij Prinsenhoeve

Op zaterdag 23 september opende G. van Beek en Zn. de deuren van de demonstratiestal Kalverhouderij Prinsenhoeve. Met meer dan 1.500 bezoekers, was de open dag een succes.

De officiële opening ging van start om 12.00 uur, met een opvallende aankomst van Harold Zoet, gedeputeerde van de provincie Gelderland namens BBB, en Gert van Beek, algemeen directeur van G. van Beek en Zn.. Ze arriveerden in een historische brandweerwagen, begeleid door kleinkinderen van Gert van Beek verkleed als jonge brandweermannen en -vrouwen.

Gerard van Beek, technisch directeur van G. van Beek en Zn., verwelkomde de bezoekers en gaf een toelichting op de nieuwe stal waarin allerlei innovaties zijn aangebracht om emissies te reduceren en het dierenwelzijn te verbeteren. Hij benadrukte dat het bedrijf zich in zal blijven zetten voor een toekomstbestendige en duurzame kalverhouderij.

Harold Zoet, in zijn rol als landbouw en natuurdgedeputeerde, sprak de aanwezigen toe over het bredere belang van deze innovaties voor de gehele sector. Hij benadrukte dat er grote opgaven liggen voor de Nederlandse veehouderij en met name voor bedrijven rondom de Veluwe. Kalverhouderij Prinsenhoeve is volgens hem een goed voorbeeld om met veel aandacht voor innovatie en duurzaamheid te werken aan de toekomst van de sector.

Ook Marcel Wijnen, directievoorzitter Rabobank Gelderse Vallei, gaf aan dat het initiatief van de familie Van Beek belangrijk is voor de verder ontwikkeling van de kalverhouderij en dat de bank het project daarom graag ondersteunt.

Een reportage over demonstratiestal - waar de komende jaren ook veel onderzoek zal plaatsvinden - is te lezen in vakblad De Kalverhouder dat in oktober verschijnt.

Bekijk de aftermovie van de open dag

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer