Opbrengst kalfsvlees zet stapje achteruit
De wens (en hoop) dat het blank kalfsvlees tot aan Pinksteren op het huidige niveau zou blijven, kan niet helemaal waargemaakt worden. Ook het rosévlees zet een klein stapje terug.
Bepaalde vleesonderdelen zijn de laatste weken goedkoper geworden waardoor het blank kalfsvlees gemiddeld 3 cent per kg is gedaald. Slachterijen maken zich echter geen zorgen. De 6,25-6,30 van dit moment is nog steeds goed en er is geen verwachting dat de prijs de komende weken flink onderuit zal gaan.
Voor jong rosé geldt hetzelfde. Echter, hier gaat het goedkoper worden van de vleesonderdelen (organen, voorvlees, schenkels, snippers) samen met een ruim aanbod jong rosé. Over de hele linie worden er komende week lager prijzen betaald die tussen de 5,15 en 5,20 euro per kg liggen.
Oud rosé zakt ook iets. De 5,25 wordt niet meer betaald. Prijzen liggen voor komende week rondom de 5,20 euro per kg. Daarentegen worden starters duurder. Deze kosten momenteel 365 tot 370 euro per stuk.
Ook de jonge kalveren worden weer duurder. Het aanbod uit Ierland droogt op en in Nederland en Duitsland is het aanbod niet groot. Prijzen liggen gemiddeld 5 euro boven die van vorige week.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland