Komend jaar 20 procent omzetverlies bij horeca
Rabobank verwacht een omzetdaling van ongeveer 20 procent voor de foodservice (horeca en catering) vanaf nu tot aan juni 2021.
In Frankrijk en Italië ligt dat boven de 20 procent (respectievelijk 22 en 21 procent). Duitsland - samen met Italië het belangrijkste afzetland voor kalfsvlees - zit daar onder met een krimp van 16 procent . In Nederland ligt de terugval van de foodservice met 20 procent op het gemiddelde, is de verwachting van Rabobank.
Na de volledige lockdown in veel Europese landen, herstelt de horeca zich wel. In Duitsland ligt het aantal restaurantboekingen vanaf eind juni weer op het niveau van 2019, al is het aantal boekingen nog geen graadmeter voor het totaal aantal mensen dat gaat uiteten.
De kalverhouderij speelt in op de lagere afname door minder dieren op te zetten: Italië -11 procent, Nederland -8 procent en Frankrijk -5 procent. Spanje is de witte raaf met een productietoename van 9 procent. Het betreft hier cijfers van maart, het begin van de coronacrisis.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland