De studiereis van acht top-chefs naar Nederland is het slotstuk van een receptenwedstrijd.
Vijftig top-chefs van het professionele culinaire platform ‘Starchefs’ – waarbij vijfhonderd top-chefs zijn aangesloten – kregen de uitnodiging om een bijzondere gerecht te bereiden met kalfsvlees en dit in te sturen.
Bestudering van de inzendingen leverde uiteindelijk acht winnaars op. Zij kregen een studiereis aangeboden aan de Nederlandse kalfsvleessector, dat vorige week plaatsvond. De koks hebben een bezoek gebracht aan kalfsvleesproducenten en kalverhouders. Ook volgden ze een culinaire masterclass en brachten ze een inspirerend bezoek aan de Martkhal in Rotterdam.
De acht winnaars hebben eigen restaurants in verschillende staten in de VS. Hun inzendingen bleken dan ook zeer divers, variërend van klassiek Amerikaans, Italiaans (mediterraans) tot ‘fusion’ met veel Zuid-Amerikaanse invloeden. In alle gevallen bleek het Nederlandse kalfsvlees als makkelijk te bereiden, licht verteerbaar en voedzaam in hun keuken te passen.
De receptenwedstrijd is een onderdeel van de Europese promotiecampagne Trusted Veal. Hiermee richten de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en Nederlandse kalfsvleesexporteurs zich op restaurantchefs in de VS. Doel is om dit marktsegment te inspireren om Nederlands kalfsvlees te gebruiken.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland