Consumptie+kalfsvlees+in+Nederland+stabiel+op+laag+niveau
Nieuws

Consumptie kalfsvlees in Nederland stabiel op laag niveau

De consumptie van kalfsvlees in Nederland ligt op een stabiel en laag niveau.

Van de 76,6 kg vlees die een Nederlander gemiddeld in 2017 consumeerde, is slechts 1,3 kg kalfsvlees (1,7%), blijkt uit onderzoek van Wageningen UR. Dit getal ligt al jaren op hetzelfde niveau. Alleen in 2008 en 2009 steeg het aandeel even naar 1,4 kg per hoofd van de bevolking.

De consumptie van schapen- en geitenvlees - een ander klein vleessegment - lijkt door de jaren heen wel iets aan populariteit te winnen. De laatste vier jaar ligt dit op 1,2 kg per hoofd van de bevolking terwijl dit tien jaar daarvoor nog 1,0 kg was.

Favoriet onder Nederlanders blijft varkensvlees (36,5 kg), gevolgd door pluimveevlees (22,1 kg) en rundvlees (15,4 kg). De totale consumptie van 76,6 kg is exact hetzelfde als vorig jaar.

Het Voedingscentrum heeft gisteren een actie gelanceerd om vooral mannen minder vlees te laten eten. Volgens het centrum is het advies om niet meer dan 500 gram vlees per week te eten, waarvan maximaal 300 gram rood vlees (rund/varken). Mannen kunnen gemiddeld per week 400 gram minderen in hun vleesconsumptie, stelt het Voedingscentrum, en vrouwen 100 gram.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    13° / 9°
    90 %
  • Dinsdag
    10° / 7°
    65 %
Meer weer