De consumptie van kalfsvlees in Nederland ligt op een stabiel en laag niveau.
Van de 76,6 kg vlees die een Nederlander gemiddeld in 2017 consumeerde, is slechts 1,3 kg kalfsvlees (1,7%), blijkt uit onderzoek van Wageningen UR. Dit getal ligt al jaren op hetzelfde niveau. Alleen in 2008 en 2009 steeg het aandeel even naar 1,4 kg per hoofd van de bevolking.
De consumptie van schapen- en geitenvlees - een ander klein vleessegment - lijkt door de jaren heen wel iets aan populariteit te winnen. De laatste vier jaar ligt dit op 1,2 kg per hoofd van de bevolking terwijl dit tien jaar daarvoor nog 1,0 kg was.
Favoriet onder Nederlanders blijft varkensvlees (36,5 kg), gevolgd door pluimveevlees (22,1 kg) en rundvlees (15,4 kg). De totale consumptie van 76,6 kg is exact hetzelfde als vorig jaar.
Het Voedingscentrum heeft gisteren een actie gelanceerd om vooral mannen minder vlees te laten eten. Volgens het centrum is het advies om niet meer dan 500 gram vlees per week te eten, waarvan maximaal 300 gram rood vlees (rund/varken). Mannen kunnen gemiddeld per week 400 gram minderen in hun vleesconsumptie, stelt het Voedingscentrum, en vrouwen 100 gram.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland