Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is vandaag de kookwedstrijd om Het Glazen Kalf gehouden. Kok Niels Greefhorst van restaurant De Mosselbank in Philippine (Z) is de winnaar.
De wedstrijd die jaarlijks door VanDrie Group wordt georganiseerd vond voor de 20ste keer plaats. Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur één hoofdgerecht te maken in viervoud. In de mystery box zaten kalfsstaartstuk, kalfsvetnieren en kalfszwezerik. Daarnaast konden de deelnemers verschillende ingrediënten meenemen voor de garnituur.
Niels werd door de vierkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Hij ontving uit handen van chefkok Huub Oudshoorn de bokaal Het Glazen Kalf en een cheque voor kalfsvlees. Daarnaast heeft vakblad Culinaire Saisonnier een reportage aangeboden in haar blad. Niels wist de jury te overtuigen door de juiste cuison en juiste bereidingstechnieken, met een heldere kalfsvlees presentatie en passende garnituur.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland