De twee jaarlijkse prestigieuze kookwedstrijd Chef’s Revolution is dit jaar gewonnen door Bjorn Schimpf en Samuka Kenneh.
De wedstrijd voor leerlingkoks, waarbij er gekookt wordt met kalfsvlees, vond gisteren plaats in het kookatelier van Librije in Zwolle. De aanstormende koks kregen de opdracht om met ingrediënten uit een black box in anderhalf uur één hoofdgerecht te maken in viervoud. Naast het kalfsvlees konden ze kiezen uit verschillende ingrediënten voor de garnituur.
Het team Bjorn Schimpf en Samuka Kenneh werd door de vakjury unaniem uitgeroepen tot winnend team. Bjorn Schimpf werkt bij FG Restaurant in Rotterdam, Kenneh werkt bij restaurant Kromme Watergang in Hoofdplaat. Ze ontvingen uit handen van Jonnie Boer (Librije) de bokalen Kalf, het boek Kalf en een cheque voor kalfsvlees. Bovendien krijgen ze een lunch aangeboden door de Librije.
Chefs (R)Evolution is een Nederlands Avantgarde Cuisine Festival in en rondom het beroemde restaurant Librije en Theater De Spiegel in Zwolle. Dit jaar is het de vierde keer dat dit festival wordt georganiseerd. Het kookfestival vindt plaats op zondag 9 en maandag 10 september 2018.
Foto: de winnaars met in het midden juryvoorzitter Julius Jaspers
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland