Sinds 2007 is het antibioticagebruik in de vleeskalverhouderij met de helft gedaald. Twee derde van de kalverhouders denkt dat er nog meer haalbaar is.
Dat blijkt uit de stelling die de afgelopen weken op deze site heeft gestaan.
Over hoeveel er nog gereduceerd kan worden, zijn de kalverhouders het niet eens. Van de bijna honderd deelnemers zegt een derde dat meer reductie mogelijk is, maar niet veel meer. Ook een derde zegt dat 70 procent reductie sinds de invoering van het masterplan in de vleeskalverhouderij in 2007 mogelijk is.
De overige een derde van de kalverhouders is het daar niet mee eens. 15,1 procent zegt dat de maximale reductie bereikt is en 17,4 procent vindt dat er al meer wordt gereduceerd dan goed is voor de diergezondheid.
De kalversector was de eerste veehouderijsector die in 2007 met een eigen reductieplan kwam. De overige veesectoren zijn daar in 2009 mee begonnen.
Lees ook
Meest gelezen
Agenda
-
Er zijn momenteel geen evenementen gepland